Sponsring

Då ska jag vara med och sponsra en tävling som sker här snart. Superkul verkligen!

Tanken är att när jag blivit lite mer van vid det här med bloggen och allt runt omkring även ska hålla egna tävlingar. Men tills dess så sponsrar jag mer än gärna, speciellt när det är en sån fin tjej som Viktoria som håller i den. Om ni vill vara med i tävlingen så besök denna blogg där instruktioner kommer inom kort.

http://ettplusettblevfyra.blogspot.com/2010/08/vinn-en-mossa.html

Kommentarer (4)

Lördagskväll

Då var det redan lördagskväll då. Helgen hittills har varit lugn och rätt skön. Dras med en förkylning som inte riktigt bryter ut men  heller inte försvinner, så lite seg känner man sig ju.
Sitter just nu och tittar på madagaskar 2 med stora E och mannen i familjen försöker lägga lilla L, försöker är rätta ordet för det låter inte som om det går vägen direkt.

Har fått förfrågningar på vad mina "alster" skulle kosta om man ville beställa några mössor. Jag kan säga så här att ni blir inte fattiga direkt av att beställa en mössa som jag syr upp :) Kostar väl som en plusmeny på donken ungefär. Så avstå ett donkenbesök så kan du eller dina barn få gå runt med en sån fin mössa som mina barn numera har massor av :)

Kollade lite vad jag hade för tyger idag, en liten inventering kanske man skulle kunna säga. Resultatet ser ni nedan (då jag har 5 tyger som är på väg hit snart också.....)

Slänger upp lite bilder på några mössor som jag sytt senaste dagarna också.





Kommentarer (5)

Torsdagsnöje

Grymt trött idag. Börjar kännas i kroppen att det har varit alltför lite sömn nu under en längre period. Nattens sömn varade ungefär från 00:30 till 04:30 då lilla L vaknade och var jätteledsen. L är förkyld och täppt samt att det börjar ploppa upp lite mera tänder så inte så konstigt att hon är ledsen. Detta resulterar ju dock i en vaken E och en arg och frustrerad mamma. Jaja nog om det och dags att sussa istället. Tråkigt att sova, mycket roligare att slösurfa, sy mössor och titta på tv samtidigt :)

Sydde inte nåt igår så därför var jag bara tvungen att göra det idag istället. Sydde 2 mössor till lilla L och en mössa till en kompis. Sen råkade det visst bli 5 till.....

Kommentarer (2)

Beställningar

Då har jag sytt klart helgens beställningar då. Har ett par på kompislistan som ska ha också men de får vänta tills nästa sytillfälle senare idag.
Sydde 2 jättefina velourmössor som kom in på beställning imorse. Ojoj va fina de blev!

Igår så påbörjade jag lite nya projekt. Gjorde 2 bibs som blev helt ok men måste hitta ett bättre och snyggare sätt att lappa ihop tygen. Har en liten idé som jag ska prova senare idag om jag får tid.
Sen så började jag sy en filt och jag tror att den kommer bli superfin verkligen. Måste få tid att köpa kantband bara och sen provtvätta den och se om den håller måttet bara. Vi använder ju egentligen inte filt direkt något längre så får se om denna kanske isf blir till salu :)

Ja just det ja. Ser ni något som ni gillar och tänker att de där det måste jag bara ha. Antingen till er själva (vuxna) eller till era barn så skicka ett mejl till adressen som står till vänster.


Kommentarer (0)

Velour!

Kunde inte hålla mig utan var och köpte mer tyg idag igen :) Jag är hopplös! Kan aldrig göra saker med måtta, undra vart sjutton det kommer ifrån...

Köpte på mig 5 olika tyger i glada och roliga barnfärger. Det är så barnkläder överhuvudtaget ska vara anser jag, just glada. Det finns inte något tristare än dova tråkiga färger på barn utan färg ska det vara och det i massor.
Köpte inte så mycket av varje dock men åtminstone så det räcker till en 5-6 mössor per tyg.
Funderar på att utöka min repetoar med några grejor till. Funderar på små fina bibs, alltså dregellappar. Men de ska vara stilrena i så fall, såsom molos exempelvis. Andra bibar jag sett är knövliga och sitter som en scarves under halsen på bebben men det gör inte molos bibar utan de är enkla och stilrena helt enkelt. Jaja, jag får provsy lite så får vi se vad det blir. Är även sugen på att knåpa ihop en velourfilt :) Funderar på en sån som har velour på ena sidan och trikå på andra sidan. Kruxet är väl när man ska tvätta den sen, de kan ju krympa lite olika tygen. Får kanske provsy en liten liten bit och sen ta och tvätta den för att se resultatet.

Här kommer dagens bilder. Dels är det en bild på de tyger jag köpte och de underbara färgerna och dels 2 bilder på Lilla L. Dessa togs motvilligt av modellen i fråga, inte alls sugen på att sätta på sig mössa och bli fotograferad. Den lila randiga mössan ser lite stor ut på L och det är den också då jag råkade sy den lite för stor för henne men den växer hon väl i så småningom.




Kommentarer (1)

Suck vilken dag!

Ja idag har det inte varit lattjo att vara förälder, eller människa överhuvudtaget.
Båda barnen har gått bananas och skrikit och gnällt om vartannat. Detta resulterar såklart i 2 mycket frustrerade föräldrar som i slutändan gnäller och skäller på varandra och barnen=kaos!

Skulle ha varit på Grönan också nu ikväll med jobbet men fick ställa in det. Blev inte många timmars sömn i natt och har själv känt mig lite krasslig vilket gör att jag blir hemma idag istället.

Fick lite tid när lilla L och stora E sov förut i alla fall och började sy på mina 10 (!) beställningar som kom in under gårdagen. Tycker fortfarande att det är lika roligt att sy mössorna så jag hoppas att det håller i sig.
Provsydde i ett nytt material för mig, velour. Oj vad härligt det var att sy i det. Smidigt och så förbaskat snyggt!

Här kommer ett par bilder på det jag sydde idag. Första bilden är till min nyvunna webbisvän jag träffat, Viktoria, som har tvilllingar en pojke och en flicka, där syns fiiiina velourmössan jag pratade om tidigare. Den andra bilden är mössor till Hanna som har två små söta tjejor som ska  ha dem.




Kommentarer (0)

Så där ja

Som sagt, jag är ny på det här med att blogg och det kommer nog märkas ett bra tag framöver :)

Men nu ligger det några bilder uppe åtminstone. Och glöm inte att kommentera eller mejla mig om ni hittar något ni vill ha.

Och ja visst ja, Lillan sover nu äntligen! Envis unge vi har fått börjar jag märka. För att sammanfatta det hela med några ord som barnens farbror Joakim sa för ett tag sedan: "Den där, den kommer ni få problem med! "

Men söt som socker är hon lilla L.

Sockerpajen

Kommentarer (0)

Mössoholic I Am

Premiärbloggande för mig mig nu då!

Har aldrig bloggat tidigare, tänkte heller aldrig blogga men så blev det som det blev ;)
Ska försöka få lilla L att somna här snart, något hon verkar ha svårt att göra i tid numera suck...
Sen så ska jag försöka mig på att lägga upp lite fina bilder på veckans mössor jag har sytt.
Ja just det ja. Hittar ni nått ni gillar så mejla mig, jag syr upp på beställning för en billig penning.

Kommentarer (2)

Välkommen till min nya blogg!

Kommentarer (0)